Victor Hănescu dă piept cu Roger Federer la Australian Open

594
Victor Hănescu râde cu un ochi, dar cu celălalt plânge. Tenismanul român l-a învins, ieri, pe argentinianul Juan Ignacio Chela, în trei seturi, scor 6-4, 6-3, 7-6 (2), într-o partidă contând pentru manșa inaugurală a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care se desfășoară, în această perioadă, pe terenurile de la Melbourne. Meciul trebuia să se joace luni, dar, din cauza ploii, a fost amânat cu 24 de ore.
Grație acestui succes, "Hăne" și-a asigurat un cec în valoare de 31.500 de dolari australieni și 45 de puncte ATP.
În turul doi, românul îl va întâlni chiar pe marele favorit la trofeu, elvețianul Roger Federer, care l-a eliminat pe rusul Igor Andreev, scor 4-6, 6-2, 7-6 (2), 6-0. Federer a pierdut pentru prima oară din 2003, de la US Open, un set în primul meci la un turneu de Grand Slam. Elvețianul, lider al ierarhiei mondiale, are un bilanț net favorabil (3-0) în întâlnirile precedente disputate în compania lui Hănescu.
v v v
În turneul individual feminin de la Australian Open, jucătoarea româncă Sorana Cârstea s-a impus, ieri, în fața Oliviei Rogowska, reprezentantă a țării gazdă, scor 6-3, 2-6, 6-2, într-un meci din turul întâi, victorie ce îi aduce 31.500 de dolari australieni.
În următorul meci, Sorana o va înfrunta pe rusoaica Alisa Kleybanova, care a reușit performanța de a o scoate din concurs pe Jelena Dokic (Australia).
Din păcate, Sorana Cârstea a rămas singura româncă prezentă pe tabloul principal al secțiunii feminine de simplu. Monica Niculescu a pierdut, ieri, disputa cu Jelena Jankovic (Serbia, cap de serie nr. 8), scor 4-6, 0-6, iar Edina Gallovits s-a împiedicat de rusoaica Nadia Petrova (cap de serie nr. 19), scor 3-6, 4-6.
v v v
Astăzi, intră în concurs și Horia Tecău. Constănțeanul este înscris numai în proba de dublu, în care face pereche cu argentinianul Lucas Arnold Ker, iar adversarii lor din turul întâi sunt Wesley Moodie (Africa de Sud) și Mihail Iujnîi (Rusia).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2872 secunde