Proiectul "Iarna car și vara sanie. Facem sport și suntem sănătoși"

Vrei să practici sporturile de iarnă? Hai la selecție!

466
Vrei să practici sporturile de iarnă? Hai la selecție! - vrei-1467386664.jpg

Articole de la același autor

Omul gospodar își face iarna car și vara sanie. O vorbă din bătrâni, cât se poate de actuală, care, adaptată puțin, ne conduce chiar către un îndemn: deși locuim la malul mării, haideți să practicăm sporturile de iarnă! 


Sâmbătă, 2 iulie, de la ora 10, în parcarea din fața complexului Brick, are loc prima acțiune de selecție pentru cei care doresc să practice sporturile de iarnă. 


"Deschidem, astfel, seria trialurilor incluse în proiectul «Iarna car și vara sanie. Facem sport și suntem sănătoși», pe care îl derulăm, cu susținerea Consiliului Județean, în perioada 1 iulie - 4 septembrie. Selecțiile se adresează celor care vor să practice bobul și skeletonul, iarna, atunci când marea nu le permite să facă baie. Așteptăm copii cu vârste începând de la 10 ani, dar și tineri cu vârste de maximum 30 de ani", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu, președinte al CSSI Mamaia, cel mai nou club sportiv înființat la Constanța. 


Iată și probele pe care le vor avea de parcurs cei care vor intra în acțiunea de selecție: sprint 30 metri, sărituri (trei broaște) și aruncarea mingiei medicinale (3 kg). 


Vă întrebați, poate, cum de limita superioară a vârstei ajunge până la 30 de ani, când, în alte discipline, sportivii își cam încheie cariera. Ei bine, la bob, contează mai mult îndemânarea și pregătirea fizică, și mai puțin anii, iar cel mai bun exemplu este rusul Alexandr Zubkov, care a devenit campion olimpic, la JO 2014, la vârsta de 39 de ani. Să nu-l uităm nici pe profesorul Neagu, "veteranul" perfor-manței, care s-a încununat cu laurii naționali la 60 de ani. 


"Nu este un secret pentru longevitatea sportivă, explicația este simplă. Bobul este un sport de echipă, iar eventualele deficiențe ale piloților pot fi suplinite de către ceilalți membri ai echipajului prin calitățile fizice", a mărturisit Paul Neagu. 


Revenind la acțiunea de sâmbătă, trebuie să spunem că sunt așteptați cu mare interes în special foști sportivi, practicanți ai rugby-ului, handbalului, baschetului, luptelor sau atletismului, care nu au mai progresat în disciplina inițială și căror li se oferă acum o bună șansă de reactivare. 


"Trialurile se vor organiza timp de două luni, iar la final, pe 4 septembrie, va avea loc un concurs de bob și skeleton, în Piața Ovidiu, pe aceeași pistă specială, adusă din Olanda, pe care se vor desfășura, în perioada 5-11 septembrie, întrecerile Campionatului Mondial de bob-starturi de la Mamaia", a mai spus profesorul Neagu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3925 secunde