În drum spre JO de iarnă 2018

Ziua și medalia la Cupa Europei! Bobul tricolor, în mare viteză pe pârtia din Konigssee

2554
1

Articole de la același autor

De 1 Decembrie, românii și-au dorit să facă lucruri deosebite, prin care să marcheze Ziua Națională: parade, concursuri, expoziții etc. Printre cei care au făcut cinste României se numără și componentele lotului național de bob, antrenate de profesorul Paul Neagu, medaliate la Cupa Europei din Germania.

Echipajul de bob 2 feminin al României, avându-le la bord pe Maria Constantin (pilot) și Florentina Iusco (împingător), a cucerit medalia de bronz la Cupa Europei, etapă desfășurată, chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, în Germania, la Konigssee.

Tricolorele au avut un timp foarte bun (1:43.35), fiind întrecute numai de reprezentantele Austriei (Katrin Beierl/Jennifer Onasanya; 1:42.54 - locul I) și Germaniei (Christin Senkel/Franziska Bertels; 1:43.23 - locul II).

La startul turneului s-au aliniat, în total 15 echipaje, iar cel de-al doilea echipaj al României, format din Andreea Grecu (pilot) și Beatrice Puiu (împingător), s-a clasat pe locul 11 (timp 1:44.20).

"O medalie de bronz cadou pentru România, de ziua ei! Mă bucur mult de această medalie, mai ales că este prima medalie la bob cucerită de o atletă de elită a României: Maria Constantin a avut-o ca împingătoare pe atleta Florentina Iusco (Marincu).

A fost un concurs foarte frumos pe pârtia unde, tot anul acesta, Maria și Andreea au cucerit alături de germani medalia de bronz pe echipe la Campionatele Mondiale. Este o pârtie care ne poartă noroc. În anul 1992, cu bobul de 4, am adus ultima medalie de bronz la Campionatele Europene la seniori, iar anul acesta, am cucerit o medalie de bronz la Mondiale și o medalie de bronz la Cupa Europei", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu.

Pilot în echipajul masculin de 4

A doua zi, pe 2 decembrie, pe pârtia din Konigssee au prins viteză 14 echipaje, într-o nouă rundă de Cupă a Europei.

Tehnicianul constănțean a efectuat "permutări", iar rezultatele au fost din nou foarte bune. Practic, ziua și medalia!

Astfel, echipajul Andreea Grecu (pilot)/Florentina Iusco (împingător) a cucerit medalia de bronz (timp 1:43.47), pe podium mai urcând echipajele Austriei (Katrin Beierl/Jennifer Onasanya - 1:42.81, medalie de aur) și Germaniei (Christin Senkel/Leonie Fiebig - 1:43.22, medalie de argint).

Beatrice Puiu a împins bobul pilotat de Maria Constantin, timpul lor (1:43.56) clasându-le pe poziția a opta.

România a aliniat și trei echipaje în proba masculină de bob 4, însă niciunul nu a intrat în Top 10. Astfel, echipajul Dorin Grigore/Adrian Radu/Florin Crăciun/Levente Bartha a terminat concursul pe locul 19, echipajul Mihai Tentea/Florin Coman/Raul Dobre/CiprianDaroczi, pe locul 23, iar echipajul Maria Constantin/Georgian Iusco/Paul Muntean/Andrei Bugheanu, pe locul 24.

"În aceste etape de Cupă a Europei, pentru prima dată în istoria bobului mondial, o femeie-pilot, Maria Constantin, a condus un bob de doi și un bob de patru. Un lucru periculos, sunt tehnici diferite de coborâre, dar Maria a reușit să arate că se poate!", a explicat profesorul Neagu.

Spre JO de iarnă 2018

Cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud 2018 continuă. La sfârșitul acestei săptămâni, tot în Germania, dar la Winterberg, se desfășoară întrecerile Cupei Mondiale, iar tricolorele vor încerca să urce din nou pe podium. 

Comentează știrea

theresa
4 decembrie 2017
cum mi-am întors ex

Bună, sunt Theresa Williams După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, mi-a trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: {[email protected]} îl poți trimite prin e-mail dacă ai nevoie de asistența lui în relația ta sau în orice alt caz. 1) vrăji vrăji 2) Vrăjile pierdute de dragoste 3) Vrăjile de divorț 4) Vrăjile căsătoriei 5) Vraja de legare. 6) vrăji de rupere 7) Înlăturați un iubit din trecut 8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie 9) doresc să-ți satisfacă iubitul Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă prin {[email protected]}

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3356 secunde