APPLE, rămas cu stocuri de MILIOANE exemplare iPhone 5C nevândute

277
2
APPLE, rămas cu stocuri de MILIOANE exemplare iPhone 5C nevândute - iphone5c-1394368922.jpg

Articole recomandate

Potrivit unor dezvăluiri făcute de surse cu legături în rândul furnizorilor de componente din Taiwan, Apple are probleme mari cu vânzarea telefoanelor din seria iPhone 5C, depozitele fiind ticsite cu milioane de telefoane iPhone în carcase din plastic colorat rămase fără cumpărători.


Zvonit înaintea lansării ca fiind o variantă iPhone pentru toate buzunarele, noul model iPhone 5C în carcasă din plastic a pierdut rapid teren în favoarea mai luxosului iPhone 5S, potențialii doritorii nelăsându-se păcăliți de culorile strălucitoare și prețul de 549 dolari în pachet retail. Încercarea de a aduce finisajele telefonului iPhone 5 la nivelul telefoanelor ieftine bazate pe Android, fără a ajusta corespunzător și prețul de vânzare, s-a dovedit total neinspirată.


Potrivit DigiTimes, aproximativ 1 milion de telefoane iPhone 5C adună praf in depozitele operatorilor de telefonie mobilă, așteptând cumpărători care să le dorească în pachet cu abonament. Alte 2 milioane exemplare ar fi păstrate în depozitele fabricantului Pegatron Technology, ridicând totalul la 3 milioane unități.


Apărând politica de prețuri exclusiviste, CEO-ul Tim Cook a declarat în urmă cu ceva timp că Apple nu se află în business-ul produselor junk și nu a avut niciodată ca obiectiv vânzarea de telefoane low-cost. Declarația respectată mai mult din perspectiva grilei de prețuri a dus însă la rezultate dezamăgitoare cu vânzările de telefoane iPhone 5C, compania fiind nevoită să reducă producția încă dinaintea sărbătorilor de iarnă 2013, iar Foxconn chiar a încetat cu totul să le mai producă.


Între timp, Apple încearcă să compenseze accelerând eforturile de expansiune în piețele emergente din Brazilia, India și Indonezia. Mai exact, compania reia producția mai vechiului iPhone 4 reașezat la un nivel de preț mai redus, însă fără a încerca să promoveze în mod direct varianta mai costisitoare iPhone 5C. Suplimentar, Apple a trecut la recrutarea de ingineri și manageri pentru lanțurile de aprovizionare din Asia, cu intenția de a reduce timpul necesar pentru dezvoltarea de noi produse și aducerea acestora pe piață. Însă niciuna dintre măsuri nu pare să ofere soluții pentru eliberarea inventarului de telefoane iPhone 5C, care vor rămâne probabil în stocuri așteptând tăierile de prețuri ce vor veni după lansarea modelului iPhone 6.


Comentează știrea

AFACEREA TA
12 martie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

AFACEREA TA
12 martie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8475 secunde