DirectX 12! Ce aduce nou și când ar putea fi lansat

164
DirectX 12! Ce aduce nou și când ar putea fi lansat - b00269dxckimg01-1394369153.jpg

Articole recomandate

DirectX 11, cel mai longeviv API din seria DirectX este pe cale să fie înlocuit. În afară de suport pentru noi efecte speciale, DirectX 12 va conține și tehnologii capabile să extragă mai multă performanță din generațiile actuale de plăci video.


Microsoft a anunțat că va prezenta oficial următoarea versiune DirectX cu ocazia evenimentului Game Developers Conference, ce va avea loc în orașul american San Francisco în data de 20 martie 2014. Oferit sub forma unei set de componente API (application layer interface) folosite pentru gestionarea sarcinilor multimedia și jocuri, DirectX 12 va fi disponibil pentru toate sistemele de operare Microsoft. Dovadă pentru compatibilitatea API-ului DirectX 12 cu tablete și telefoane bazate pe Windows Phone avem chiar invitația distribuită pentru evenimentul de prezentare, aceasta conținând și logoul Quallcomm pus alături de obișnuitele însemne AMD, Intel și Nvidia.


Beneficiind de suportul a patru mari producători de chipseturi, Microsoft depune eforturi pentru a crește eficiența noului API, oferind acestora uneltele necesare pentru a stoarce și mai multă performanță din PC-uri, tablete, dispozitive smartphone și console de jocuri.


Lansat în luna octombrie 2009 și trecut de atunci doar prin revizii minore, API-ul DirectX 11 este contestat în prezent de AMD, compania propunând o alternativă cu performanțe superioare soluției oferite de Microsoft . Funcțional deja cu jocul Battlefield 4, noul API botezat Mantle ar putea deveni în cele din urmă parte integrantă din setul DirectX12, aducând creșteri sesizabile de performanță pentru mai multe categorii de chip-uri grafice din generațiile actuale și viitoare, inclusiv soluții non-Radeon aparținând companiilor rivale.


Din păcate Microsoft are obiceiul de a sincroniza introducerea noilor versiuni DirectX cu reviziile majore aduse platformei Windows. Fără a lua în calcul eventualele versiuni beta, primul contact oficial cu platforma DirectX 12 probabil îl vom avea la momentul lansării sistemului Windows 9, pregătit pentru anul 2015.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.223 secunde