Asociere istorică în mediul online

449
Asociere istorică în mediul online - facebooknotifications-1473851061.jpg

Articole recomandate

Facebook, Twitter și douăzeci de organisme de presă au anunțat că se alătură unei coaliții de grupuri media și tehnologice pentru a îmbunătăți calitatea informațiilor publicate online, inclusiv pe rețelele de socializare, informează agenția France Presse.


Membrii acestei rețele numite First Draft News, care este susținută de Google, își vor împărtăși metodele de a elimina informații false care circulă online, scrie Agerpres.


"Filtrarea informațiilor false poate fi dificilă. Chiar dacă mass-media nu distribuie decât relatări verificate și controlate, fiecare dintre noi este o potențială sursă de informare și poate publica pe internet'', a explicat pe un blog directoarea First Draft, Jenni Sargent. ''Trăim într-o eră în care încrederea și adevărul sunt întrebări cu care se confruntă toate redacțiile și din ce în ce mai mult rețelele sociale'', a estimat dna Sargent.


Rolul tot mai mare al rețelelor sociale precum Facebook suscită îngrijorare cu privire la modul de publicare și filtrare a informațiilor, atunci când știri false sau farse se răspândesc uneori cu repeziciune, scrie AFP.


"Aceste probleme nu se vor rezolva peste noapte, și nici nu le va rezolva fiecare în colțul lui'', a spus dna Sargent. Coaliția va stabili programe de formare, o "platformă de colaborare pentru verificare", precum și un cod de conduită.


"Fiecare membru al coaliției va fi invitat să-și împărtășească cunoștințele, să pună în aplicare politici și să conceapă programe de instruire privind utilizarea rețelelor sociale de către jurnaliști pentru a găsi informații și a le publica", a detaliat șefa rețelei.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3882 secunde