Cel mai periculos lucru pe care îl poți face cu telefonul mobil

295
Cel mai periculos lucru pe care îl poți face cu telefonul mobil - ddd-1580821800.jpg

Articole recomandate

Cei care folosesc telefonul mobil pentru a trimite mesaje în timp ce merg prezintă un risc mai mare de a fi implicați într-un accident decât cei care vorbesc la telefon sau ascultă muzică, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Calgary, publicat în Injury Prevention și citat de Digi 24. Oamenii de știință au ajuns la această concluzie după ce au analizat sute de incidente în care au fost implicați pietoni, arată CNN.

Studiul a arătat că pietonii care scriu mesaje în timp ce merg au fost mai des la un pas de accident, iar obiceiul de a se uita în stânge și în dreapta înainte de traversare este ignorat. Prin comparație, vorbitul la telefon este asociat cu doar o mică întârziere în traversarea străzii în sigurață, în timp ce ascultatul de muzică nu are niciun impact notabil.

Cercetătorii spun că studiul necesită aprofundare, însă că tot mai multe orașe din toată lumea se confruntă cu situația în care pietonii nu mai sunt atenți când merg pe stradă. "Având în vedere omniprezența telefoanelor mobile, rețelelor de socializare și aplicațiilor, care s-au infiltrat în majoritatea aspectelor vieții cotidiene, lipsa de atenție în timpul mersului pe stradă și în timpul traversării străzii va deveni o problemă de siguranță rutieră în viitorul apropiat", spun autorii studiului.

Aproximativ 270.000 de pietoni mor anual la nivel mondial, constituind o cincime din totalul victimelor incidentelor rutiere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4778 secunde