ESCROCHERIE de proporții prin WhatsApp. Românii, AVERTIZAȚI SĂ NU DEA CLICK

3500
ESCROCHERIE de proporții prin WhatsApp. Românii, AVERTIZAȚI SĂ NU DEA CLICK - unnamed-1528234904.jpg

Articole recomandate

Românii sunt ținta unei escrocherii care se folosește de brandul McDonalds. Prin aplicația de mesagerie WhatsApp a fost lansată un nou tip de înșelătorie prin care s-ar acorda cupoane promoționale de 75 de lei pentru a cumpăra produse în lanțul de restaurante McDonalds.

Specialiștii avertizează că nu trebuie accesat site-ul din mesaj oferit prin WhatsApp pentru a nu cădea în capcana infractorilor cibernetici.

Specialiștii Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) au avertizat asupra unei escrocherii și au recomandat celor care primesc mesajul prin aplicația WhatsApp să nu completeze chestionarul din site-ul indicat în mesaj și nici să dea mai departe mesajul.

"O nouă campanie de tip #scam, aceeași metodă folosită de infractorii cibernetici. Aceștia au copiat elemente din identitatea vizuală a McDonald’s Romania și oferă ‘vouchere’ de 75 de RON clienților. Pentru a primi ‘premiul’ trebuie să distribui mesajul ‘promoțional’ prin aplicația WhatsApp către 30 de prieteni. REȚINEȚI faptul că astfel de concursuri/promoții trebuie să se regăsească inclusiv pe canalele oficiale ale companiei (site, social media), ceea ce nu se întâmplă nici în acest caz! #CERT #cybersecurity", au avertizat specialiștii CERT-RO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2026 secunde