Ghid de 'selfie fără pericole', după o serie de accidente mortale

262
1
Ghid de 'selfie fără pericole', după o serie de accidente mortale - selfie-1436337736.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din Rusia au lansat o campanie de sensibilizare asupra pericolelor la care se pot expune persoanele care își fac selfie-uri, măsură adoptată după ce țara s-a confruntat cu un val de accidente grave legate de autoportretele realizate uneori în condiții de totală nesiguranță, relatează AFP. 


'Un selfie cool vă poate costa viața!', avertizează Ministerul rus de Interne într-un afiș. 'Un selfie cu arma în mână ucide!' amintesc autoritățile, în contextul în care o tânără de 21 de ani din Moscova s-a accidentat în timp ce se fotografia cu un pistol în mână. Rănită la cap, ea a supraviețuit totuși.

Acest episod este doar cel mai recent dintr-o serie de accidente suferite de ruși care voiau să-și facă un selfie. Doi tineri au murit în luna ianuarie în Urali când grenada pe care o țineau în mână pentru poză a explodat. Doar telefonul cu care se făcea fotografia a scăpat din tragedie. După câteva luni, un adolescent din regiunea Riazan (centru) a murit electrocutat când încerca să-și facă un selfie cățărat pe un pod feroviar.


'Din nefericire, în ultima vreme am constatat că numărul accidentelor în care sunt implicați amatori de autoportrete foto este în constantă creștere', spune Elena Alexeieva, consilier la Ministerul rus de Interne. 'De la începutul anului, s-au înregistrat circa o sută de răniți și câteva zeci de accidente mortale', a adăugat ea la o conferință de presă susținută la Moscova. 'Este o reală problemă, cu consecințe extrem de nefericite', a menționat Alexeieva.






Comentează știrea

adi
9 iulie 2015
anunt

Daca lucrezi, esti somer, pensionar, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit. O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Trebuiesc doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Cereti INFO la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6199 secunde