Mercedes-Benz se gândește să deschidă o uzină auto în România

335
Mercedes-Benz se gândește să deschidă o uzină auto în România - mercerdes-1456942134.jpg

Articole recomandate

Producătorul auto Daimler are în plan să devină cel mai mare producător premium din lume și să depășească astfel actualul lider, BMW. Pentru a atinge acest obiectiv, Dieter Zetsche, președintele consiliului de administrație al Daimler AG, a declarat că este nevoie de o nouă uzină. Iar aceasta ar putea fi construită în România, unde Daimler mai are o fabrică în care produce cutii de viteze, la Sebeș, informează Ziarul Financiar.



"Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte rațional în care com­parăm toate aspectele legate de nivelul edu­cațional, disponibilitatea forței de muncă, logistică, infrastructură, cât de ușor este să faci afaceri în acea țară, dis­tan­ța față de furnizori și clienți. Ro­mâ­nia poate fi o soluție. În România avem o experiență pozitivă datorită fabricii de cutii de viteze, care este una foarte bu­nă. Și reprezintă un avantaj pentru Ro­mânia faptul că avem acolo o uzină pen­tru cutii de viteze", a declarat Dieter Zetsche, președintele consi­liului de ad­ministrație al Daimler AG.

"Noi deja producem dincolo de capacitatea tehnică pe care o avem instalată prin schimburi supli­men­tare, iar la un moment dat vom ajun­ge într-un punct în care vom avea ne­voie din nou de capacitate supli­men­tară de producție. Acum extindem în Brazilia, Africa de Sud și alte țări, în China spre exemplu. Dar va veni mo­mentul în care vom avea nevoie de o no­uă uzină și la nivel european. Este puțin probabil să adăugăm capacitate supli­mentară de producție în Germania de­oarece nu de acolo vine creșterea", a mai spus Zetsche.

În România, grupul Daimler a demarat în 2013 un plan de investiții de 300 de milioane de euro în uzina de cutii de viteze de la Sebeș.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Martie 2016
Stire din Tehnologie : O nouă modă. Selfie cu...laptopul
Miercuri, 24 Februarie 2016
Stire din Tehnologie : Facebook a introdus opțiunea "reacții"
Pagina a fost generata in 1.127 secunde