Microsoft va lansa propria cartelă SIM

260
Microsoft va lansa propria cartelă SIM - mic-1452349339.jpg

Articole recomandate

În curând, utilizatorii de tablete și telefoane cu Windows 10 vor putea obține cartele SIM cu acces la internet mobil direct de la Microsoft. Pentru scopul propus, compania testează deja o aplicație care permite dispozitivelor cu sistem Windows 10 să se conecteze la diverse rețele mobile fără a fi nevoie de semnarea prealabilă a unui abonament, sau achiziționarea unei cartele SIM emisă de operatorul respectiv.

Aplicația disponibilă deja în magazinul Windows Store necesită însă folosirea unui ½Microsoft SIM card". Momentan, nu este clar în ce regiuni este plănuită lansarea acestui serviciu, însă pachetele de internet LTE achiziționate prin magazinul Windows Store vor fi asociate profilului Microsoft Account, potrivit go4it.ro.



Având în vedere perspectiva folosirii unei cartele SIM proprii, este posibil ca Microsoft să acționeze în parteneriat cu operatorii locali de telefonie, închiriind infrastructura de comunicații a acestora pentru a implementa propria rețea virtuală de telefonie. O inițiativă similară a fost luată deja și de Apple, compania oferind un Apple SIM card ce permite conectarea transparentă la internet folosind serviciile operatorilor de telefonie din 90 de țări, printre care și România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.9034 secunde