Pentagonul a început ofensiva cibernetică împotriva ISIS

258
Pentagonul a început ofensiva cibernetică împotriva ISIS - pentagon-1460125639.jpg

Articole recomandate

Armata americană a anunțat în sfârșit că îi va invada pe cei din ISIS, doar online. Departamentul Cibernetic va începe să pună în aplicare atacuri informatice asupra rețelelor folosite de ISIS, căci grupul folosește intens internetul pentru comunicații, recrutări și planificări. Dar nu poți să nu te întrebi de ce de abia acum, dat fiind că departamentul în cauză există de vreo șapte ani. Poate pentru că niște generali vor ca acest departament să devină comandament independent, cu autonomia și finanțările aferente, și își fac acum niște PR.



Departamentul cibernetic al Pentagonului a început o ofensivă online împotriva Statului Islamic. Este prima oară când structura informatică a armatei americane trece la atac împotriva unui inamic extern, potrivit Digi24.ro.

La nivel declarativ, ofensivele vizează întreruperea comunicațiilor și site-urilor operate de grupul terorist.

De altfel, gruparea teroristă Stat Islamic este cunoscută pentru afinitatea pentru internet, folosind mediul online atât pentru atacuri cibernetice, cât și pentru comunicații, recrutări, propagandă și planificarea unor atacuri teroriste.

Întreruperea acestor operațiuni, dar și spionarea și infiltrarea grupurilor de comunicare islamiste sunt o parte a extinderii războiului dus de Statele Unite împotriva grupării teroriste Stat Islamic.

Departamentul de lupta cibernetică există încă din 2009 în cadrul Pentagonului, însă până acum acesta s-a dezvoltat și a avut un rol pur defensiv. Concret, a încercat să apere instituțiile americane de atacuri cibernetice, venite în special din China sau Rusia.

Dar nou anunțata ofensivă coincide cu declarațiile mai multor oficiali americani, care ar dori ca departamentul cibernetic să devină un comandament de sine stătător.

Chiar șeful departamentului a afirmat nevoia acestei schimbări în față Congresului Statelor Unite, iar declarații asemănătoare au fost făcute luna trecută și de unul dintre aspiranții la președinția Statelor Unite și de liderul comitetului de apărare din Senat.

O asemenea schimbare de structură ar permite noului comandament să acționeze independent, fără se depindă de alte structuri. Desigur, ar primi fonduri semnificativ mai mari din bugetul de apărare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0785 secunde