Samsung a lansat noile tablete Galaxy NotePRO și Galaxy TabPRO

216
Samsung a lansat noile tablete Galaxy NotePRO și Galaxy TabPRO - tabpro1011-1389086341.jpg

Articole recomandate

În ultima parte a anului recent încheiat au ieșit la iveală o serie de zvonuri conform cărora Samsung se pregătește să lanseze o gamă nouă tablete, Galaxy NotePRO și Galaxy TabPRO urmând să aducă ecrane mai mari dar să și completeze golul dintre modelul de vârf Galaxy Note 10.1 2014 și linia mid-range Galaxy Tab 3. În cadrul CES 2014, Samsung a confirmat aceste zvonuri și a lansat patru noi tablete care poartă sufixul PRO.


Primul, și de altfel și cel mai bine dotat produs al noii game, este tableta Galaxy NotePRO. O versiune mai mare a modelului Galaxy Note 10.1 2014, noua tabletă Samsung oferă un ecran imens cu o diagonală de 12,2", acesta având o rezoluție de 2560 x 1600 și folosind un panou SLCD. La fel ca modelul pe care se bazează, noul Galaxy NotePRO oferă un faimosul stylus S-Pen și digitizorul Wacom, aplicațiile optimizate pentru acesta dar aduce și câteva îmbunătățiri software interesante.


Folosind platforma Android 4.4, Samsung a completat tradiționalul mediu TouchWiz cu o interfața nouă numită Magazine UX, aceasta oferind un mediu grafic plat și cu contrast puternic care este optimizat pentru tablete. Modul de lucru cu mai multe aplicații în paralel a fost îmbunătățit pentru a profita mai bine de diagonala mare a ecranului și permite acum rularea a patru aplicații. Pe lângă aceste două noi opțiuni, Samsung a adăugat RemotePC, care permite controlarea unui PC de pe tabletă sau invers, suport optimizat pentru tastaturile și moușii Bluetooth și un hub Ethernet.


Dincolo de diagonala mărită a ecranului, specificațiile hardware ale noului Galaxy NotePRO sunt foarte apropiate de cele ale modelului Galaxy Note 10.1 2014. Astfel, Galaxy NotePRO oferă procesoare Exynos 5 Octa (1.9/1.3 GHz) sau Snapdragon 800 (2,3 GHz), 3GB de memorie RAM, stocare internă extensibilă de 32 sau 64 GB, camere foto de 8 și 2 MP, interfață wireless 802.11 a/b/g/n/ac, o baterie cu o capacitate de 9500 mAh și, opțional, conectivitate 3G (în cazul modelului Exynos 5 Octa) sau 4G (în cazul modelului Snapdragon 800).


Pe lângă acest model, Samsung a lansat și gama Galaxy TabPRO, care cuprinde în acest moment trei modele. Având ecrane cu diagonale de 12,2", 10,1" și 8,4", acestea oferă aceeași rezoluție de 2560 x 1600 pixeli, un aspect impresionant mai ales în cazul celui mai mic membru al familiei, aceleași opțiuni pentru procesoare, camere foto și conectivitate și aceleași îmbunătățiri software, evident fără a oferi stiloul digital S-Pen și digitizorul încorporat în ecran.


Dacă modelul Galaxy TabPRO 12.2 este practic doar o versiune fără stylus a modelului Galaxy NotePRO, modelul de 10.1 oferă doar 2 GB de memorie RAM, capacități de 16 sau 32 GB și o baterie cu o capacitate de 8220mAh. Modelul cu ecran de 8,4" oferă 2 GB de memorie RAM, 16 sau 32 GB de memorie internă și o baterie cu o capacitate de 4800mAh, acesta adoptând suplimentar și un design optimizat pentru utilizarea în poziție verticală.


Tabletele sunt așteptate să ajungă pe rafturile magazinelor în cursul acestui trimestru, însă Samsung nu a dezvăluit deocamdată și prețurile de comercializare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8432 secunde