Șeful Google, câștig record anul trecut

424
Șeful Google, câștig record anul trecut - sundarpichai-1493706645.jpg

Articole recomandate

Directorul general al Google, Sundar Pichai, a primit o compensație în valoare de 199,7 milioane de dolari, anul trecut, dublu față de anul anterior, potrivit CNN.


Salariul de bază al lui Pichai a fost de 650.000 de dolari, iar 372.000 de dolari au reprezentat cheltuieli pentru securitatea personală și zboruri. Directorul general al Google a primit o compensație în valoare de 198,7 milioane de dolari pentru promovarea în funcția de director general și pentru "numeroasele produse lansate cu succes", se arată într-un document Google, citat de Ziarul Financiar.

Pichai, care face de mult timp parte din compania Google, a preluat funcția de director general în urma restructurării din 2015. Larry Page, cofondatorul Google și fostul director general, a cedat poziția pentru a se concentra pe dezvoltarea unor noi afaceri sub umbrela Alphabet.

Din 2015, de când Pichai a devenit director general, Google și-a majorat vânzările din reclame și YouTube și a investit în hardware și cloud computing.

În 2016, Google a lansat noi smartphone-uri, un kit de realitate virtuală și un speaker inteligent controlat prin voce asemănător cu Amazon Echo.

Categoria "alte venituri" ale companiei, care include serviciile de cloud și hardware, a ajuns la aproape 3,1 miliarde de dolari, în ultimul trimestru analizat, cu 50% mai mult față de același trimestru de anul trecut.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4033 secunde