Tastatură pentru pretențioși: Das Keyboard ajunge la generația a patra

142
Tastatură pentru pretențioși: Das Keyboard ajunge la generația a patra - daskeyboard4professionalrearview-1395917301.jpg

Articole recomandate

Unii utilizatori preferă tastaturile pentru jocuri cu butoane programabile multiple, alții preferă tastaturile ergonomice care asigură un confort sporit în timpul sesiunilor lungi de lucru, iar altora nu prea le pasă ce folosesc. Pentru cei care nu sunt satisfăcuți de nici una dintre aceste game de produse, Das Keyboard oferă o aranjare clasică a tastelor, butoane cu comutatoare mecanice și, odată cu noua generație, și taste multimedia dedicate.


Alături de alte produse similare de la Cherry, Unicomp sau Filco, tastatura Das Keyboard a devenit celebră  pentru că oferă o carcasă cu greutate ridicată, taste mecanice de bună calitate și o aranjare clasică a butoanelor. Încercând să se apropie cât mai mult de etalonul stabilit de tastatura mecanică IBM Model M, Das Keyboard plusează însă și cu o versiune cu taste nemarcate, pentru cei care vor să-și gâdile egoul și să-și etaleze acuratețea ridicată.


Ajunsă la generația a patra, care este în realitate a cincea dacă vrem să numărăm separat și versiunea Model S, Das Keyboard 4 se remarcă prin apariția butoanelor multimedia hardware. Versiunea anterioară Model S le-a implementat sub forma unor scurtături activate cu o tastă funcțională, însă Das Keyboard 4 oferă butoane dedicate pentru reglarea volumului, blocarea volumului și controlul redării media. Cea de-a doua noutate este sistemul de susținere, care a înlocuit picioarele din material plastic cu o bandă magnetică rigida și solidă.


La fel ca generația anterioară, Das Keyboard 4 folosește taste cu comutatoare mecanice și contacte aurite produse de Cherry, acestea promițând 50 de milioane de apăsări înainte de a ceda. Cumpărătorii pot opta între comutatoarele Cherry MX Blue, cu răspuns tactil și sonor puternic, sau Cherry MX Brown, care sunt mai moi și mai tăcute. Tastele sunt inscripționate cu laser, pentru a asigura o durată de lizibilitate mai mare, iar suprafața superioară a carcasei este fabricată din aluminiu anodizat.


Lista dotărilor mai include 2 porturi USB 3.0, un cip de control superior cu anti-ghosting care permite apăsarea unui număr nelimitat de taste în același timp, conectivitate USB și un buton dedicat pentru Sleep. Disponibilă atât în versiunea nemarcată Ultimate cât și cea obișnuită Professional, Das Keyboard 4 va ajunge pe piață undeva la jumătatea lunii aprilie la un preț de 169 de dolari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6517 secunde