Fost angajat Microsoft, acuzat că a oferit acces la versiunile beta de WINDOWS 8

105
Fost angajat Microsoft, acuzat că a oferit acces la versiunile beta de WINDOWS 8 - microsoft-1395570486.jpg

Articole recomandate

Versiune nefinalizate ale diverselor produse software sau hardware care se strecoară pe sub ochii vigilenți al producătorilor și apar în mediul online sunt surse valoroase de informații, care satisfac curiozitatea viitorilor potențiali cumpărători. Persoanele care sustrag aceste produse își asumă uneori însă riscuri foarte mari, așa cum s-a convins pe propria-i piele și un fost angajat al companiei Microsoft.


Alex Kibkalo, fost angajat Microsoft, este acuzat că a pus la dispoziția unei persoane neautorizate din afara companiei diverse produse software care erau protejate de drepturile de proprietate intelectuală și de politicile de confidențialitate Microsoft. Mai exact, acesta a pus la dispoziția unui blogger francez, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, versiuni Beta cu caracter privat ale sistemelor de operare Windows 7, Windows 8 și Windows RT.


Angajatul, un inginer software de naționalitate rusă care a lucrat în cadrul diviziilor Microsoft din Rusia și Liban, nu s-a rezumat însă doar la înstrăinarea unor copii neautorizate ale unor produse software, ci a facilitat indirect sau direct pirateria.


Acesta a oferit celor interesați acces la kitul de dezvoltare software pentru Microsoft Activation Server, cunoscutul sistem de activare a licențelor pentru sistemele de operare Windows și suitele de aplicații Office, ceea ce a permis crearea ulterioară a diverselor aplicații menite se ocolească protecția Microsoft. În plus, Alex Kibkalo a vândut și chei de activare pentru sistemele de operare Windows Server pe eBay.


Alex Kibkalo, care a lucrat timp de șapte ani în cadrul companiei Microsoft, și-a recunoscut faptele. Se pare că motivul acestor acțiuni este răzbunarea: acesta a primit calificative slabe în 2012 și a fost avertizat că trebuie să le îmbunătățească, în caz contrar urmând să fie concediat. Între timp, Alex Kibkalo a părăsit compania Microsoft și lucrează pentru o altă companie software americană care-și desfășoară activitatea si pe teritoriul Rusiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5471 secunde