Val de concedieri din cauza vânzărilor slabe de iPhone

481
Val de concedieri din cauza vânzărilor slabe de iPhone - iphone-1547845921.jpg

Articole recomandate

Compania taiwaneză Foxconn, cea care asamblează cele mai multe telefoane iPhone pentru Apple, a concediat nu mai puțin de 50.000 de angajați din octombrie și până acum.


Potrivit Reuters, e ceva cu totul neobișnuit pentru Foxconn să desfacă aceste contracte de muncă pe finalul anului. Așadar, nu numărul acestora este semnificativ, ci perioada aleasă.


Numai că o explicație ar putea exista. Concedierile au început imediat după ce Apple a lansat noile modele de iPhone. Adică exact cele care s-au vândut sub așteptări și în cazul cărora Apple a anunțat că va reduce producția pe primele 3 luni ale acestui an cu 10 procente.


Deși Foxconn nu a prezentat motivele pentru care a renunțat la cele 50 de mii de contracte de muncă, se poate intui că decizia are legătură și cu evoluția afacerilor Apple.


Piața chineză e principalul motor de creștere pentru americani pe piața telefoanelor. Dacă lucrurile nu mai merg acolo, și companiile cu care lucrează Apple vor avea de suferit. Foxconn e doar una dintre ele.


Sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6136 secunde