Adunarea Generală a ONU a cerut o încetare a focului umanitară imediată în Fâşia Gaza

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 13 Decembrie 2023 124
Adunarea Generală a ONU a cerut o încetare a focului umanitară imediată în Gaza, un text neobligatoriu care, totuşi, îşi propune, prin majoritatea sa covârşitoare, să exercite presiuni asupra Israelului şi a aliatului său american, informează agenţia AFP.
În această rezoluţie adoptată cu 153 de voturi pentru, 10 împotrivă (inclusiv Israel şi Statele Unite) şi 23 de abţineri din 193 de state membre, Adunarea Generală îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu situaţia umanitară catastrofală din Fâşia Gaza.
Răspunzând unei cereri fără precedent din partea secretarului general al ONU, Antonio Guterres, care se teme de o „prăbuşire totală a ordinii publice pe teritoriul palestinian aflat în război”, rezoluţia „cere o încetare a focului umanitară imediată, solicită protecţia civililor, acces umanitar şi eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor”.
Dar, la fel ca textul anterior adoptat la sfârşitul lunii octombrie, care cerea un „armistiţiu umanitar imediat, durabil şi susţinut, care să conducă la o încetare a ostilităţilor”, nu condamnă Hamas. O absenţă criticată de Israel şi Statele Unite.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei