ANUNȚ DE LA ARMATĂ: 149 de copii și femei, ținuți ostatici de teroriști, AU FOST ELIBERAȚI!

de Cuget Liber Duminică, 08 Aprilie 2018 114
Armata nigeriană a anunțat duminică salvarea în ajun a 149 de femei și copii ținuți ostatici de organizația teroristă islamistă Boko Haram din nord-estul Nigeriei, informează dpa.
Trei insurgenți au fost uciși și cinci au fost arestați în timpul descinderii militarilor într-o ascunzătoare a Boko Haram din satul Yerimari Kura din statul Borno, a declarat purtătoarea de cuvânt a armatei, Onyema Nwachukwu într-un comunicat.
Cei salvați au fost examinați medical duminică, a adăugat aceasta.
În timpul unei operațiuni separate de combatere a terorismului desfășurate sâmbătă, soldații au arestat doi atentatori sinucigași în satul Mandanari, tot în statul Borno, conform aceleiași surse.
Atacurile grupării teroriste s-au soldat cu cel puțin 20.000 de morți în nord-estul Nigeriei și în zonele învecinate, din 2009. Aproximativ 2,5 milioane de persoane au fugit din regiune ca urmare a violenței.
Boko Haram răpește adesea fete și femei pentru a le păstra ca sclave sexuale sau în căsătorii forțate cu luptătorii săi. Experții cred că unele dintre sunt forțate să devină atentatori sinucigași.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei