Banca Mondială: Autoritatea Palestiniană, în pragul asfixiei financiare

de Sorin MIHALACHE Vineri, 24 Mai 2024 139
Autoritatea Palestiniană este în pragul asfixiei financiare ca urmare a epuizării fluxului de resurse şi a puternicei recesiuni cu care se confruntă economia palestiniană, atenţionează Banca Mondială într-un raport, citat de agenţia AFP.
La finalul anului trecut, se înregistra un deficit de 682 de milioane de dolari, adică 3,9% din PIB, cifră care ar urma aproape să se dubleze în acest an, ajungând la 1,2 miliarde de dolari. Cauza o reprezintă scăderea semnificativă a veniturilor colectate de guvernul israelian fără să mai fie remise Autorităţii Palestiniene, dar şi recesiunea anticipată a economiei palestiniene.
Evident, situaţia este şi mai dificilă în Fâşia Gaza, a cărei economie este de aşteptat să scadă de peste două ori după reculul sever de la sfârşitul lui 2023, în urma lansării ofensivei israeliene ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie 2023.
Recesiunea severă a antrenat creşterea sărăciei atât în Cisiordania, cât şi în Fâşia Gaza, în aceasta din urmă cvasitotalitatea populaţiei ajungând sub pragul sărăciei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei