Cod galben de vânt puternic în Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali, până joi seara

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 08 Martie 2023 150
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de vânt valabilă până joi în Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali.
În intervalul 8 martie, ora 18:00 - 9 martie, ora 22:00, în aceste zone temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 100 - 110 km/h.

Sunt marcate cu Cod galben zone din judeţele Alba, Bihor, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Hunedoara şi Mureş.
Pe de altă parte, meteorologii au emis şi o informare care vizează intensificări ale vântului şi precipitaţii predominant sub formă de ploaie în intervalul 8 martie, ora 12:00 - 10 martie, ora 2:00.
Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru şi sud-est, în general de 45...60 km/h.
În zona de munte vor fi intervale cu precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susţinute în special în zona înaltă.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei