Contraofensiva ucraineană a început în forță! Rusia anunță moartea a peste 70 de soldați

de Madalina PETRESCU Marţi, 06 Iunie 2023 298
Armata rusă recunoaşte marţi, moartea a 71 de militari ruşi în operaţiuni menite să respingă atacuri ucrainene pe tot frontul, în contextul în care Rusia anunţă extrem de rar pierderi în rândul armatei, relatează AFP.

„În total, 71 de militari au fost ucişi, iar (alţi) 210 au fost răniţi în rândul forţelor angajate în respingerea atacului inamic”, anunţă într-un comunicat ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

„Au fost lovite 15 tancuri, nouă vehicule de luptă pentru infanterie, două mașini și nouă tunuri”, a declarat șeful departamentului.

Forțele ruse au respins ofensivele repetate ucrainene de-a lungul liniei frontului în ultimele trei zile, a declarat marți ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. Şoigu a spus că Ucraina a încercat să avanseze în şapte direcţii pe 5 iunie, dar tentativele ar fi fost respinse de forţele ruse, relatează Reuters. Sursa citată nu a putut verifica în mod independent afirmațiile privind situaţia de pe câmpul de luptă.

Cel mai important general american a declarat luni pentru CNN că, deși Ucraina este „foarte bine pregătită” pentru o contraofensivă împotriva Rusiei, este „prea devreme pentru a spune ce rezultate se vor produce”.

„Sunt într-un război care reprezintă o amenințare existențială pentru însăși supraviețuirea Ucrainei și care are o semnificație mai mare pentru restul lumii, pentru Europa, într-adevăr pentru Statele Unite, dar și pentru întreaga lume”, a declarat președintele Statului Major Întrunit, Mark Milley, într-un interviu în exclusivitate cu Oren Liebermann din Normandia, Franța.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei