Creştere netă a numărului de vizitatori în 2022, la muzeele din Paris

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 06 Ianuarie 2023 115
La trei ani după începutul crizei COVID-19 şi în continuare private de publicul asiatic, marile muzee pariziene au înregistrat o creştere a numerelor de vizitatori în 2022, potrivit unor bilanţuri publicate vineri, informează AFP.
Cu excepţia publicului asiatic, vizitatorii din străinătate, în special din Statele Unite, au revenit în marile puncte cultural-turistice din capitala Franţei, unde au fost organizate expoziţii importante (Kokoschka, Munch, Frida Kahlo), alături de publicul de proximitate, care a revenit în forţă în muzeele Parisului.
Cu 7,8 milioane de vizitatori, Luvru, cel mai mare muzeu din lume, a înregistrat o creştere cu 170% în comparaţie cu 2021 datorită revenirii vizitatorilor din străinătate, dar cu 19% mai puţini vizitatori decât în 2019 (9,6 milioane), a precizat biroul de presă al muzeului parizian pentru AFP.
Turiştii din Statele Unite (18% din vizitatori în 2022 în comparaţie cu 16% în 2019) au revenit la Paris, dar publicul chinez (8% în 2019) a rămas cvasi-absent. Dacă această absenţă a fost compensată de o creştere a numărului vizitatorilor europeni, muzeul a suferit din cauza restricţiilor de circulaţie, în vigoare în continuare în anumite regiuni geografice din lume, în decursul primelor trei luni ale anului, a mai precizat muzeul.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei