Curtea Supremă a interzis avortul. Femeile care încalcă legea riscă închisoarea

de Madalina PETRESCU Miercuri, 10 Aprilie 2024 150
O lege veche din anul 1864 a fost reimpusă în Arizona, la ordinul Curții Supreme. Este vorba de legea care interzice avortul.

Toate clinicile de avort vor fi închise, iar femeile care încalcă legea riscă închisoarea.

Arizona interzice avortul în totalitate

În conformitate cu o lege veche de 160 ani care intră în vigoare, femeile care fac avort riscă între doi și cinci ani de închisoare.

Pot exista excepții numai dacă viața unei femei este în pericol.

Decizia nu este definitivă.

Femeile pro-avort din Arizona pot anula legea printr-un referendum

Inițiativa interzicerii avortului a fost susținută de Alianța pentru Apărarea Libertăților, o mișcare civică conservatoare care s-a alăturat activiștilor anti-avort. Aceștia au sărbătorit decizia, invocând avortul ca un act de crimă împotriva unor „copii nenăscuți și nevinovați”.

Persoanele de orientare politică progresistă, care sunt pro-avort, pot anula legea printr-un referendum organizat în noiembrie.

Decizia Curții Supreme din Arizona este precedată de deciziile altor state majoritar conservatoare care au interzis avortul pentru femeile gravide după 15 săptămâni.

Guvernatorul statului este un democrat pro-avort

Guvernatorul Katie Hobbs, democrat și pro-avort, a emis un ordin executiv anul trecut care a trecut aplicarea legii avortului în mâinile procurorului general de stat, Kris Mayes, un alt democrat. Cei doi au promis că femeile nu vor fi persecutate în efectuarea avortului pentru sarcini nedorite.

Mayes a spus că legea din 1864 este una „draconică”. Unii republicani din Arizona, de altfel, moderați, și-au exprimat îngrijorarea în privința legii, scrie BBC.

„Decizia de azi de a reintroduce o lege de pe vremea când Arizona nu era un stat, când Războiul Civil se desfășura, iar femeile nu aveau drept de vot, va rămâne în istorie ca o pată asupra statului nostru”, a spus procurorul Mayes. Kari Lake, un aliat apropiat al candidatului republican Donald Trump, spune că se opune deciziei.


Taguri

Comentează știrea

foarte bine
10 aprilie

Chiar pe societatea de azi ca ai o gramada de mijloace daca nu doresti ! In cazuri extreme, cu motiv si pentru [ viol ] ... Lumea asta e in asa fel incit multi si cu conditii materiale, imediat pe adoptie [ poate si economic un avantaj pe nedorinta ! ] Plus, si deontologia medicului, ca poate refuza procedura [ la noi, etc ] Copul tau doar ala ! nu si lumina ! [ foarte discutabil ! ] Foarte bine, asa sa fie si la noi !

copil din flori
10 aprilie

E asa de frumos conceptul si apreciat floarea de daruinta pentru pasiune ! Astia, copiii din flori mereu o sa caute floarea de daruinta sa-i multumeasca pentru bunatatea sufleteasca !

istorie
10 aprilie

Era odata tot asa o buna daruitoare si ca asa e viata cind daruiesti fara cumpatare cu orice iese in cale. O puritate adevarata, numai bunicute bune de suflet a avut ! Au facut concurs bunicutele, sa vada de cine apartine mai bine adica era " Cea mai darnica bunicuta ! " ... Sper ca istoria sa fie din nou de partea cinstei competitionale si floarea de daruinta tot la fel de daruitoare ! " Uite o frumoasa floare, Tot ca muma la culoare, Dar cu cumpatare, Doar pt. 1iubire daruitoare ! "

istorie si bortonela
10 aprilie

Era o vreme cind meleagurile dupa Decebal, ca asa a fost istoria plina de contropitori ! Fara de mila pina la credinta si al mai mic al 5-lea ! Daca gaseai bortonela imediat era competitie a cui apartine, se platea cu galbeni 99.99% puritate pentru bucuria berzei cucerite prin puterea armelor ! Plus, educatie buna, straie alese si mestesug bun de cucerire !

norme de civilizatie
10 aprilie

Acuma EU astia vor loc special [ floarea si floricica ] . Pai atuncilea, era carul frumos acoperit, imediat aveai propria caruta si paza buna care nu cumva sa te rapeasca altii !

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei