Bandele de români din Marea Britanie se reorientează De la cerșetorie, la furtul de metale

de Cuget Liber Marţi, 15 Noiembrie 2011 502
Bandele de români care se ocupau cu traficul de copii și cerșetoria organizată în Marea Britanie sunt din ce în ce mai atrase de afacerile cu metale vechi, grație profiturilor imediate și a riscurilor mici de a fi descoperite, relatează "Daily Mail".
Căile ferate britanice susțin că au avut loc 1.602 furturi în perioada aprilie - octombrie, care au condus la anularea a 1.969 de trenuri și au provocat pierderi de 8,5 milioane de lire sterline (9.9 milioane de euro).
Poliția susține că este doar o problemă de timp până când vor apărea victime, pentru că hoții de metale vizează infrastructura serviciilor de urgență. Astfel, au fost furate cabluri de la sistemul de control al traficului aerian de la aeroportul din Stansted, au fost vizate sistemul de comunicații prin radio Airwave folosit de poliție și comunicațiile pazei de coastă.
"Furtul de metale este mai mult o infracțiune de recesiune, deoarece hoții le vând ușor distribuitorilor, care plătesc cu bani în numerar", a declarat detectivul Chris Hearn, care conduce unitatea privind furturile de metale a poliției britanice a transporturilor.
"Dar pentru prima dată în acest an, vedem infractori străini implicați în furtul de metale. Aceștia sunt bande de români implantate în Marea Britanie de ceva vreme. Acestea au fost în spatele cerșetoriei organizate și al altor afaceri și văd această activitate drept o oportunitate pentru a face bani", a adăugat el. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei