Este best-seller în Franța!

de Ana FULAȘ IONESCU Duminică, 28 Iunie 2015 112
"Laudato si (Slavă ție). Despre ocrotirea casei comune" este enciclica asupra mediului înconjurător prezentată la 18 iunie de Papa Francisc este un "best-seller" în Franța, deși textul poate fi consultat gratuit pe Internet, scrie ziarul "Le Figaro".

Având în vedere faptul că și prima enciclică a actualului papă, redactată împreună cu predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, a avut un mare succes la public, mai multe case editoriale din Franța au făcut tot posibilul pentru a tipări cât mai repede noul document de aproape 200 de pagini, a cărui versiune în mai multe limbi, inclusiv franceză, a fost furnizată de Vatican, potrivit Agerpres.

Responsabilă editorial pentru enciclice este Conferința episcopilor din această țară, care colaborează cu trei edituri — Cerf, cel mai mare editor de lucrări religioase din Franța și din spațiul francofon, Bayard și Mame — care tipăresc oficial documentul, cu logo-ul conferinței. Dar orice altă editură are libertatea de a publica enciclica, cu condiția să nu modifice textul (Vaticanul verifică toate traducerile apărute în librării).

Cele trei case editoriale oficiale au pus în vânzare "Laudatio si" la prețul de 4,5 euro, încă din 18 iunie, imediat după prezentarea făcută de suveranul pontif.

"Am avut un prim tiraj de 50.00 de exemplare și a fost nevoie să tipărim urgent încă 20.0002, a explicat editura Cerf.
Din precedenta enciclică a Papei Francisc s-au cumpărat peste 100.000 de copii și se speră că "Laudatio si" va înregistra un succes mai mare. De altfel, noi editori au anunțat lansarea volumului, inclusiv sub formă de CD în zilele următoare. 

Taguri

Comentează știrea

costy
29 iunie 2015
afaceri

Oportunitate de castig rapid! Iata ca a aparut, in sfarsit, o oportunitate prin care poti sa castigi bani rapid, imediat, acum, din prima luna, fara sa recrutezi oameni, fara stres, fara sefi! Adica exact ceea ce cautai de mult timp! Te astept sa colaboram, asa ca cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei