Jake Sullivan: „Ultima propunere de pace a Rusiei, o viziune absurdă”

de Sorin MIHALACHE Duminică, 16 Iunie 2024 82
Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că ultima propunere de pace a Rusiei pentru Ucraina reprezintă „o viziune complet absurdă”, relatează agenţia Reuters. De asemenea, el a subliniat faptul că absenţa Chinei de la Summitul pentru pace în Ucraina este probabil rezultatul rugăminţilor Rusiei de a nu participa.
Lideri mondiali s-au reunit într-o staţiune montană elveţiană pentru a încerca să obţină sprijin pentru propunerile de pace ale Ucrainei, în cadrul unui summit la care preşedintele american Joe Biden a lipsit, care a fost evitat de China şi considerat o pierdere de timp de către Moscova.
La rândul său, vicepreşedintele american Kamala Harris a respins ca fiind absurde condiţiile impuse de preşedintele rus Vladimir Putin pentru negocierile de pace cu Ucraina.
„Trebuie să spunem adevărul. El nu cere negocieri, cere să se predea”, a afirmat Kamala Harris. „America este alături de Ucraina nu din caritate, ci pentru că este în interesul nostru strategic”, a adăugat ea.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei