Moscova ar putea schimba calendarul utilizării armelor nucleare

de Sorin MIHALACHE Luni, 24 Iunie 2024 106
Moscova ar putea modifica calendarul utilizării armelor sale nucleare în cazul în care ameninţările la adresa Rusiei se înmulţesc, a declarat Andrei Kartapolov, şeful Comisiei de apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), citat de agenţia RIA Novosti.
Comentariile acestui general în rezervă vin în urma avertismentelor recente ale preşedintelui Vladimir Putin potrivit cărora Moscova şi-ar putea schimba doctrina nucleară, care stabileşte condiţiile în care astfel de arme ar putea fi utilizate.
„Dacă vedem că provocările şi ameninţările cresc, înseamnă că putem corecta ceva în doctrină cu privire la calendarul utilizării armelor nucleare şi la decizia de a recurge la această utilizare. Dar, desigur, este prea devreme să vorbim prea detaliat de pe acum”, a declarat Kartapolov.
Doctrina nucleară a Rusiei din 2020 stabileşte situaţiile în care preşedintele său ar lua în considerare utilizarea armei nucleare: în general, ca răspuns la un atac cu arme nucleare sau cu alte arme de distrugere în masă, sau cu arme convenţionale atunci când însăşi existenţa statului este ameninţată.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei