Liderul Hezbollah avertizează: „Niciun loc din Israel nu va fi cruţat în caz de război”

de Sorin MIHALACHE Joi, 20 Iunie 2024 109
Liderul grupării şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a avertizat că niciun loc din Israel nu va fi cruţat de rachetele mişcării sale dacă liderii israelieni îşi vor pune în aplicare ameninţarea de a ataca Libanul. Nasrallah a susţinut că gruparea sa are în prezent peste 100.000 de combatanţi şi a dezvăluit că mai multe grupări cu idei similare s-au oferit să-şi trimită oamenii în Liban pentru a lupta împotriva Israelului, relatează agenţia AFP.
„Inamicul ştie perfect că ne-am pregătit pentru ce-i mai rău. El ştie că niciun loc nu va fi cruţat de rachetele noastre şi că trebuie să ne aştepte pe uscat, pe mare şi în aer”, a avertizat Nasrallah într-un discurs transmis în direct de televiziunile simpatizante. „Am depăşit cu mult 100.000 de combatanţi şi avem în Liban mai mulţi decât are nevoie linia frontului, chiar şi în cele mai grele condiţii ale unui război”, a adăugat acesta.
Nasrallah a ameninţat de asemenea Ciprul dacă acesta va decide să-şi deschidă aeroporturile şi bazele în faţa Israelului în cazul unui război împotriva mişcării sale. „Deschiderea aeroporturilor şi a bazelor cipriote în faţa inamicului israelian pentru a ţinti Libanul ar însemna că guvernul cipriot este parte la război”, a transmis el autorităţilor de la Nicosia.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei