Manifestații la Berna înaintea unui concert al trupei Rammstein

de Madalina PETRESCU Duminică, 18 Iunie 2023 269
Circa 150 de persoane au manifestat sâmbătă la Berna, în Elveţia, în faţa stadionului unde trupa germană Rammstein urma să cânte în faţa a 40.000 de spectatori, din cauza anchetei în care liderul trupei este cercetat pentru agresiuni sexuale, informează AFP.

Purtând pancarte pe care scria „Eu o cred” şi „Stop culturii violului”, manifestanţii au făcut gesturi provocatoare către fanii trupei, care le-au răspuns în acelaşi mod şi i-au huiduit. Un cordon de poliţie a separat cele două tabere.

Solistul trupei, Till Lindemann, în vârstă de 60 de ani, a fost acuzat de mai multe femei de agresiuni sexuale în timpul unor petreceri organizate în culise după concertele grupului. Cântăreţul a negat aceste acuzaţii prin intermediul avocaţilor săi.

Parchetul din Berlin a deschis miercuri o anchetă, iar Universal Music a anunţat a doua zi că suspendă toate activităţile de marketing şi de promovare ale trupei germane.
Cazul a început la sfârşitul lunii mai cu mărturia unei irlandeze în vârstă de 24 de ani care l-a acuzat pe cântăreţ că a drogat-o şi a agresat-o sexual după un concert susţinut în aceeaşi lună în Lituania.

Succesul trupei Rammstein, cea mai bine vândută formaţie de limbă germană din lume, se datorează în mare parte concertelor sale grandioase, cu efecte pirotehnice, riff-uri de chitară şi prezenţa fizică impunătoare a lui Till Lindemann.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei