Mapamondul plânge după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Reacţii din partea liderilor

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 09 Septembrie 2022 94
Imediat după aflarea veştii că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, au apărut şi primele reacţii din partea liderilor de pe mapamond.
Preşedintele chinez Xi Jinping a transmis vineri sincere condoleanţe familiei regale, guvernului şi poporului britanic, la moartea reginei Elisabeta a II-a, a transmis televiziunea publică CCTV, citată de AFP.
„În numele guvernului şi poporului chinez, precum şi în propriul său nume, Xi Jinping a transmis profunde condoleanţe. Decesul ei este o pierdere imensă pentru poporul britanic”, a transmis CCTV.
Premierul japonez Fumio Kishida a deplâns vineri o mare pierdere pentru comunitatea internaţională după decesul reginei Elisabeta a II-a, exprimându-şi profunda tristeţe, relatează AFP.

„Dispariţia reginei, care a condus Regatul Unit în vremuri tulburi în întreaga lume, este o mare pierdere nu numai pentru poporul britanic, ci şi pentru comunitatea internaţională”, a subliniat premierul nipon.
Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa i-a adus şi el un omagiu reginei Elisabeta a II-a, care a murit joi la vârsta de 96 de ani, salutând o figură extraordinară care a avut o viaţă remarcabilă.
„Majestatea Sa a fost o persoană publică extraordinară şi de renume mondial, care a dus o viaţă remarcabilă. Viaţa şi moştenirea ei vor trăi în amintirile multor oameni din întreaga lume”, a spus şeful statului într-un comunicat.
Preşedintele Jair Bolsonaro a decretat joi trei zile de doliu în Brazilia după decesul reginei Elisabeta a II-a, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial.

„În această zi tristă pentru lume, decretăm trei zile de doliu oficial şi cerem ca tot poporul brazilian să aducă un omagiu reginei Elisabeta”, a scris Jair Bolsonaro într-un mesaj postat pe Twitter însoţit de un videoclip din anii copilăriei şi tinereţii suveranei.
Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis joi condoleanţe Regatului Unit pentru pierderea ireparabilă a reginei Elisabeta a II-a, care a murit în cursul serii, la vârsta de 96 de ani.
Într-un mesaj către noul rege, Charles al III-lea, Putin a declarat că regina s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea şi respectul supuşilor săi, precum şi de autoritate pe scena internaţională.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei