Norvegia va recunoaşte oficial statul Palestina la 28 mai

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 22 Mai 2024 116
Norvegia va recunoaşte oficial Palestina ca stat independent la 28 mai, a anunţat, miercuri, premierul norvegian Jonas Gahr Store, confirmând informaţiile apărute în mass-media, transmit agenţiile internaţionale de presă. Israelul şi-a rechemat ambasadorii din Irlanda şi Norvegia, anunţă AFP.
„Trebuie să menţinem vie singura alternativă care oferă o soluţie politică pentru israelieni şi palestinieni deopotrivă: două state trăind unul lângă celălalt, în pace şi securitate”, a declarat Gahr Store.
„Recunoaşterea Palestinei este o modalitate de a sprijini forţele moderate care au pierdut teren în acest conflict prelungit şi brutal. Totodată, trimite un mesaj puternic altor ţări să urmeze exemplul Norvegiei şi al unui număr de alte state europene şi să recunoască statul palestinian”, a adăugat şeful executivului norvegian.
El a apreciat totodată că o astfel de măsură va face în cele din urmă posibilă reluarea procesului pentru a se ajunge la soluţia a două state şi să-i imprime un nou impuls.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei