O comoară de sute de milioane de dolari, descoperită într-un templu din India

de Cuget Liber Luni, 04 Iulie 2011 361
O comoară în valoare de sute de milioane de dolari a fost descoperită în camerele subterane ale unui templu din statul indian Kerala.
Pietre prețioase, obiecte de aur și argint se numără printre artefactele descoperite în templul Sree Padmanabhaswamy, relatează BBC News.
Se crede că această comoară a stat ascunsă în subsolul templului de peste un secol, după ce a fost îngropată de maharajahii Travancore.
Valoarea obiectelor nu a fost evaluată oficiali, iar inspectorii le inventariază încă. Autoritățile au precizat că operațiunile de catalogare a comorii vor dura cel puțin încă o săptămână.
Potrivit estimărilor neoficiale, obiectele descoperite până acum, în patru zile de căutări, ar putea depăși 500 de milioane de dolari. Însă istoricii au avertizat că evaluarea corectă a valorii se va dovedi extrem de dificilă.
Până în prezent au fost deschise numai două dintre cele patru camere subterane ale templului.
Măsurile de securitate au fost înăsprite în jurul templului: "Am ordonat șefului poliției să sporească și mai mult securitatea, după aceste descoperiri", a declarat premierul statului, Oomen Chandy.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei