Obama va decide în funcție de interesele SUA

de Cuget Liber Sâmbătă, 31 August 2013 47
Barack Obama își rezervă dreptul de a acționa unilateral împotriva regimului sirian cu scopul de a-l pedepsi pentru că a folosit arme chimice, fără să aștepte ONU sau aliați ca Marea Britanie, sugerează Casa Albă. 
Președintele american, care a vorbit despre o "lovitură de avertisment" necesară împotriva Guvernului lui Bashar al-Assad, va da prioritate intereselor Statelor Unite când va decide reacția țării sale, a explicat Josh Earnest, un adjunct al purtătorului de cuvânt al Casei Albe. "Președintele dă socoteală, înainte de orice, americanilor care l-au ales pentru a-i proteja. Iar președintele este ferm convins de miza acestei situații privind măsuri necesare în vederea protejării intereselor noastre cruciale în domeniul securității națio-nale", a adăugat el.
Marie Harf, de la Departamentul de Stat, a calificat consultările internaționale pe tema crizei siriene ca "extrem de importante", dar a avertizat totodată că americanii vor lua decizii "urmărind propriul calendar". "Utilizarea unor arme chimice de către regimul sirian împotriva poporului reprezintă o situație în care interesele în domeniul Securității Naționale americane sunt amenințate. Este interesul nostru ca această utilizare să nu rămână fără răspuns", a insistat ea. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei