Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță necunoscută

de Cuget Liber Luni, 29 Iulie 2019 140
Opozantul rus Alexei Navalnîi, spitalizat duminică și externat luni, a fost otrăvit cu o substanță necunoscută, susține avocata sa, Olga Mihailova, citată de AFP.

"Este într-adevăr o otrăvire cu o substanță chimică necunoscută", a declarat Mihailova ziariștilor, în fața spitalului. "Care anume, unde s-a întâmplat, ce este? Nimeni nu poate spune. Încă nu s-a stabilit", a adăugat ea.

Avocata a precizat că lui Navalnîi i-au fost cel mai mult afectați ochii și că se va solicita eliberarea lui din motive medicale.

După câteva minute, medicul oftalmolog Anastasia Vasilieva, care l-a tratat pe liderul opoziției în 2017, când a fost stropit cu dezinfectant, a declarat că medicii din spital au semnat ordinul de externare și implicit de reîncarcerare, deși Navalnîi nu se refăcuse complet. "Alexei se simte mai bine, dar mă tem că nu se va face nicio încercare de a afla despre ce substanță este vorba", a mai spus ea.

Vasilieva a apreciat că "nu este bine și nu este profesionist" să se permită revenirea lui Navalnîi, fără să se cunoască rezultatele analizelor, într-un loc unde i-a fost administrat un produs chimic necunoscut și că "ar fi trebuit ținut sub observație".

Alexei Navalnîi, în vârstă de 43 de ani, este cel mai cunoscut opozant față de Kremlin. El a fost transferat duminică din închisoare în spital, după ce fusese încarcerat săptămâna trecută, în urma unei manifestații a opoziției pentru alegeri libere, soldată cu peste 1400 de arestări la Moscova.

Sursă: Agerpres

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei