Papa Francisc, internat în spital! Cu ce se confruntă acesta

de Alina DRACOPOL Joi, 30 Martie 2023 408
Papa Francisc suferă de o infecţie respiratorie şi va trebui să petreacă "câteva zile" în spital pentru tratament, a anunţat Vaticanul într-un comunicat emis miercuri, pe fondul îngrijorărilor pentru starea pontifului în vârstă de 86 de ani, relatează joi Reuters.

Papa Francisc a fost transportat la spitalul Gemelli din Roma după ce în ultimele zile a acuzat dificultăţi de respiraţie, se precizează în comunicat.
Testele au confirmat că pontiful are o infecţie, însă a fost exclusă prezenţa COVID-19, potrivit documentului.
"Papa Francisc este mişcat de numeroasele mesaje primite şi îşi exprimă recunoştinţa pentru apropiere şi rugăciune", a transmis Vaticanul.
Papa Francisc, care a marcat luna aceasta 10 ani în funcţie, rămâne uneori fără suflu şi este în general mai expus la probleme respiratorii. Când avea în jur de 20 de ani, în timp ce se pregătea pentru a deveni preot în ţara sa natală, Argentina, i-a fost îndepărtată o parte dintr-un plămân.
Spitalizarea sa recentă are loc cu puţin timp înainte de slujba din Duminica Floriilor, la 2 aprilie, care marchează începutul unei săptămâni cu numeroase ceremonii ocazionate de apropierea Paştelui, la 9 aprilie, existând îndoieli că acestea vor putea fi oficiate de pontif.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei