Premierul Marcel Ciolacu, întrevedere cu preşedintele Italiei

de Mircea GHIȚĂ Joi, 20 Iunie 2024 180
Premierul Marcel Ciolacu l-a primit, joi, la Palatul Victoria, pe preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, aflat în vizită oficială la Bucureşti, context în care a subliniat importanţa cooperării economice ca un pilon al relaţiei bilaterale dintre cele două state.
„Italia este partener strategic şi prieten apropiat al României. Parteneriatul nostru consolidat se bazează pe relaţii politice, economice şi culturale deosebit de strânse şi a devenit mai puternic prin prezenţa în Italia a uneia dintre cele mai mari comunităţi româneşti şi, în România, a comunităţii istorice şi societăţii active de oameni de afaceri italieni”, a afirmat Marcel Ciolacu, la întrevederea cu preşedintele Mattarella.
În context, acesta a subliniat că şedinţa comună de guvern desfăşurată la 15 februarie 2024 la Roma, a treia reuniune în acest format, reprezintă o dovadă a caracterului strategic şi privilegiat al relaţiei bilaterale.
Un punct important al discuţiilor de miercuri de la Palatul Victoria s-a referit la românii din Italia, una din cele mai numeroase comunităţi româneşti din străinătate.
„Mulţumim autorităţilor italiene pentru tot ce au făcut în sensul integrării comunităţii româneşti, respectării drepturilor şi recunoaşterii beneficiilor pe care aceasta le aduce societăţii italiene. Apreciez în mod deosebit contribuţia statului italian la menţinerea legăturii românilor care studiază, muncesc şi trăiesc în Italia cu ţara de origine, cu limba română”, a afirmat Ciolacu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei