Preşedintele Consiliului European dezminte că ar cheltui excesiv pentru deplasările sale de lucru

de Sorin MIHALACHE Luni, 10 Aprilie 2023 107
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a negat în paginile ziarului belgian Le Soir, prin intermediul unui purtător de cuvânt, că ar face „cheltuieli excesive” pentru călătoriile sale de serviciu, lucru pe care ziarul francez Le Monde l-a susţinut recent, transmite agenţia EFE.
Potrivit Le Soir, un purtător de cuvânt al lui Michel a negat şi a pus în context informaţia apărută în publicaţia Le Monde, care l-a acuzat pe preşedintele Consiliului European că şi-a mărit semnificativ bugetul de la preluarea mandatului şi că a efectuat cheltuieli semnificative în deplasările sale.
Ziarul francez notează că bugetul lui Michel pe anul 2024, în proces de aprobare, se ridică la 2,6 milioane de euro, cu 27,5% mai mult decât cel prevăzut pentru 2023.
Creşterea se datorează în principal „activităţii sale internaţionale intense”, după cum a explicat pentru Le Monde Secretariatul General al Consiliului, în special din cauza impactului războiului din Ucraina.
Totalul cheltuielilor de călătorie ale lui Charles Michel şi ale delegaţiilor pe care le conduce, care includ membri ai cabinetului, personal de protocol, servicii de securitate şi altele, ar fi în jur de 1,9 milioane de euro, în timp ce predecesorii săi la conducerea Consiliului cheltuiau în medie 500.000 de euro.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei