Rusia a testat cu succes cea mai rapidă rachetă din lume

de Cuget Liber Joi, 01 Iunie 2017 525
Rusia a încheiat cu succes cinci zboruri de testare a celei mai noi arme hipersonice, capabilă să distrugă un portavion dintr-un singur impact, potrivit unui nou raport publicat de Daily Mail. Zircon zboară cu o viteză între 3.800 mph și 4.600 mph - de cinci până la șase ori viteza sunetului - și duce Rusia cu o jumătate de deceniu înaintea Statelor Unite, se precizează în raport.

Zircon este mai rapid decât orice sistem antirachetă, inclusiv cele care se așteaptă să apară în următoarele două decenii, scrie Businessmagazin.ro. "În Rusia, testarea armelor se află deja în curs de desfășurare. Se așteaptă ca acesta să fie adăugată în arsenalul Rusiei între 2018 și 2020", a declarat analistul militar rus Vladimir Tuchkov. Experții avertizează că proiectilele "de neoprit" ar putea declanșa dezastre pentru portavioanele HMS Queen Elizabeth și HMS Prince of Wales, în valoare de 6,2 miliarde de dolari.
SUA cheltuie anual aproape 600 miliarde de dolari pe bugetul de apărare și se mândrește cu cea mai puternică armată din lume. Cu toate acestea, cele 19 portavioane nu ar fi capabile să oprească aceste arme, potrivit raportului. Forțele de apărare anti-rachetă sunt echipate pentru a doborî proiectile cu până la 2.300 de mph, ceea ce înseamnă că ar fi fără nicio putere asupra Zircon. "Rezultatele pe care americanii le-au atins în 2013 au fost atinse, chiar depășite de către Uniunea Sovietică cu mult timp în urmă", a mai declarat Tuchkov.
Zircon utilizează tehnologia Scramjet, ce amestecă combustibil cu aer, sistem ce îi permite să atingă viteze hipersone. Asta înseamnă că proiectilul poate călători la viteze uimitoare - 155 de mile în 2,5 minute, mai rapid decât un glonț al lunetistului.

Taguri

Comentează știrea

Catalin
1 iunie 2017
Haraso !

Candva , sovieticii aveau cel mai mare avion , cel mai mare tractor , cel mai mare submarin , cel mai mare bob de grau , cel mai mare stiulete , cel mai mare conducator , cel mai mare pitic ... Cum se mai repeta istoria asta !

apevistu
9 iunie 2017
de ce induceti lumea in eroare?

sunt ani de zile de cand SUA au experimentat, cu succes, arme laser antiracheta. Si inca amplasate pe avioane. Iar viteza luminii e -totusi- mai mare decat vitezele hipersonice. Parca asa rezulta din ultimele cercetari. Nu? Daca nu sunteti familiarizati cu armele si sistemele de arme, nu mai traduceti aiurea! Angajati unu familiarizat cu problemele!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei