Iată cât ne costă alegerile la Constanța! Prefectul a făcut publice costurile scrutinului din 9 iunie

de Andreea ANDRONACHE Miercuri, 22 Mai 2024 4205
În cursul zilei de marți, a avut loc şedinţa de lucru a Comisiei Tehnice Județene din cadrul Instituției Prefectului - Județul Constanța, pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor din data de 9 iunie 2024.
„Au fost dotate birourile electorale de circumscripție, acestea au fost și verificate de către reprezentanții Comisiei Tehnice pentru organizare alegerilor. Au fost constituite această comisie tehnică și grupul de lucru care trebuie să asigure soluționarea rapidă a tuturor problemelor care pot apărea pe parcursul procesului electoral. De asemenea, au fost primite o parte din materialele electorale, vorbim atât de ștampile cu mențiunea votat, ștampile de control, ștampile de birouri electorale de circumscripție și de la sfârșitul săptămânii trecute au fost primite și buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare. Acestea sunt depozitate în sala de sport a Palatului Copiilor. Ele în momentul de față sunt împărțite pe secții de votare de către personalul tehnic auxiliar al Birourilor Electorale de Circumscripție, este vorba de angajați, fie ai Instituției Prefectului fie ai Autorității electorale permanente din Constanța, fie ai colegilor de la statistică. De asemenea, cel mai sigur vineri, vor fi primite și buletinele de vot pentru alegerile locale, urmând ca și acestea sa fie împărțite pe secții de votare în vederea predării”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.
El a mai amintit că au fost trase la sorți persoanele nominalizate ca președinți și locțiitori în birourile electorale ale secțiilor de votare.
„În momentul de față, colegii mei îi contactează telefonic pentru a vedea dacă aceștia au luat la cunoștință că sunt președinți, respectiv locțiitori pentru secțiile de votare. Acest proces este într-o dinamică permanentă până pe data de 8 iunie. Pe data de 29 mai va avea loc instruirea președinților și locțiitorilor. În momentul în care se va organiza instruirea operatorilor de calculator, către aceștia vor fi predate și tabletele pe care vor lucra în ziua scrutinului, urmează ca partidele politice să își comunice reprezentanții pentru completarea biroului electoral ale secțiilor de votare”, a mai spus prefectul.
În altă ordine de idei, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că a fost alocată suma de 21 de milioane de lei de la MAI pentru organizarea alegerilor locale și europarlamentare la Constanța. Concret, 18 milioane de lei pentru indemnizații, trei milioane de lei materialele necesare desfășurării alegerilor și diferența pentru plata indemnizațiilor și a tuturor care participă la bună desfășurare a scrutinului din 9 iunie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei