Sarkozy își începe campania pentru un nou mandat prezidențial

de Cuget Liber Vineri, 17 Februarie 2012 376
Președintele francez Nicolas Sarkozy, care și-a anunțat, miercuri seară, oficial candidatura pentru un al doilea mandat în alegerile din aprilie-mai, și-a început ieri campania electorală printr-o deplasare în orașul Annecy, la poalele Alpilor, în Haute-Savoie, transmite AFP.
Candidatul Sarkozy s-a lansat într-o lungă baie de mulțime pe străzile din centrul orașului, înainte de a li se adresa simpatizanților săi, la sfârșitul după-amiezii.
Lansată sub sloganul "Franța puternică" /"La France forte"/, campania va avea prima mare adunare electorală duminică, la Marsilia.
Aproape 11 milioane de francezi au urmărit miercuri seară intervenția televizată prin care Sarkozy a pus capăt falsului suspans, anunțând, într-un mod considerat puțin convingător de mare parte a presei: "Da, sunt candidat la președinția Republicii".
Pentru președintele în funcție încercarea de recucerire a electoratului sceptic se anunță dificilă, în condițiile în care sondajele îl dau, de mai multe luni, în mod sistematic perdant în fața socialistului François Hollande, de care îl despart mai mult de zece procente, notează France Presse.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei