Slovenia se va alătura în curând demersului altor state de recunoaştere a Palestinei

de Sorin MIHALACHE Joi, 23 Mai 2024 124
Guvernul Sloveniei, ţară membră a NATO şi a UE, a anunţat că se va alătura în curând recunoaşterii statului palestinian pe care Spania, Irlanda şi Norvegia o vor oficializa la data de 28 mai, informează agenţia EFE.
„În următoarele zile, voi fi cu numeroşi colegi din statele membre care nu au recunoscut încă Palestina, sperând să se alăture şi ei procesului nostru de recunoaştere în viitorul apropiat”, a declarat premierul liberal Robert Golob. „Cu cât sunt mai multe ţări alături de noi, cu atât influenţa noastră va fi mai puternică asupra celor două părţi - israeliană şi palestiniană -, astfel încât să ajungem la o încetare a focului şi la eliberarea ostaticilor israelieni aflaţi în mâinile grupării islamiste palestiniene Hamas”, a adăugat acesta.
Premierul sloven şi-a exprimat convingerea că Palestina are nevoie de mult mai mult decât un simplu gest de recunoaştere şi că Slovenia doreşte să ajute la reformă şi la consolidarea guvernului palestinian. Golob a pledat totodată pentru formula creării a două state, deoarece „aproape toată lumea o vede ca pe o soluţie pentru o pace durabilă”.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei