Ucraina ar putea avea un nou premier

de Cuget Liber Marţi, 08 Martie 2016 75
Actualul ministru ucrainean de Finanțe, Natalia Iaresko, ar putea deveni noul premier al Ucrainei, a scris fostul ambasador al Statelor Unite la Kiev Steven Pifer, pe Twitter, potrivit agenției de presă Unian, citate de Agerpres.
"De la Kiev vin tot mai multe informații potrivit cărora ministrul finanțelor Natalia Iaresko va fi noul premier al Ucrainei (în locul lui Arseni Iațeniuk), posibil chiar de săptămâna aceasta'', a scris pe Twitter diplomatul american.
Președintele Petro Poroșenko a cerut, luna trecută, demisia premierului Arseni Iațeniuk și pe cea a procurorului general, Viktor Șokin, ambii aspru criticați pentru întârzierile în aplicarea reformelor și pentru măsurile insuficiente de combatere a corupției. Procurorul general și-a dat demisia, dar Iațeniuk a supraviețuit unei moțiuni de cenzură.
În același timp, fostul ministru al economiei care a demisionat luna trecută, Aivaras Abromavicius, a dezvăluit practici ce sugerează că lupta împotriva corupției este departe de a da rezultate, el susținând că asupra ministerului pe care l-a condus, dar și asupra sa personal s-au făcut o serie de presiuni politice. Abromavicius a apreciat că Natalia Iaresko este persoana potrivită pentru a conduce guvernul de la Kiev, întrucât ea nu are niciun fel de legături cu oligarhii ucraineni și cu politicienii influenți.
La începutul lunii februarie, directorul general al FMI, Christine Lagarde, a insistat asupra faptului că programul Fondului Monetar Internațional nu va putea continua dacă eforturile de reformă și lupta împotriva corupției nu sunt accelerate de către autoritățile din Ucraina, țară ce se confruntă cu o gravă criză economică ca urmare a conflictului militar din estul separatist prorus.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei