Uraganul Ian face prăpăd în SUA: după Florida, acum devastează Carolina de Nord. Zeci de oameni au murit

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 193
Furtuna Ian a adus vânturi şi ploi abundente în Carolina de Sud vineri, după ce a devastat zone vaste din Florida, unde a provocat câteva zeci de victime, potrivit AFP, scrie stiripesurse.ro 


Autorităţile acestui stat din sud-estul Statelor Unite au confirmat vineri seară un nou bilanţ de 23 de victime, majoritatea prin înec şi în marea lor majoritate de bătrâni, informează News.ro.


Canalul de televiziune CNN a anunţat 45 de morţi.


După ce a devastat Florida, uraganul Ian s-a îndreptat spre Carolina de Sud, unde a atins pământul la începutul după-amiezii, lângă Georgetown, ca uragan de categoria 1, însoţit de vânturi de până la 140 km/h, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din Miami.


Deşi apoi a slăbit în intensitate până la o furtună post-tropicală (vânt de până la 110 km/h), ploile sale au provocat inundaţii bruşte în acest stat şi în Carolina de Nord, în unele zone înregistrându-se precipitaţii abundente.


Preşedintele Joe Biden a îndemnat locuitorii să ţină seama de apelurile la prudenţă din partea oficialilor locali. În Carolina de Sud, populaţia a fost avertizată să nu conducă pe drumurile invadate de apă.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei