Uraganul Sandy / Haiti lansează un apel la solidaritate internațională

de Cuget Liber Joi, 01 Noiembrie 2012 204
După o săptămână de la trecerea prin Haiti a uraganului Sandy, care a lăsat în urmă peste 50 de morți și a devastat agricultura și rețelele rutiere, autoritățile haitiene au lansat un apel la 'solidaritate internațională', informează, joi, AFP.
'Lansez un apel la solidaritate internațională pentru a veni în ajutorul populației, pentru a ne ajuta să completăm eforturile vizând salvarea vieților și a bunurilor', a spus, miercuri seară, premierul Laurent Lamothe, cu ocazia unei ședințe de guvern.
Potrivit unor statistici prezentate de miniștri, în sectorul agricol s-au înregistrat pierderi uriașe, care se ridică la peste 104 milioane de dolari.
'Mai multe mii de kilometri de drum agricol s-au distrus, mii de animale au fost luate de ape, care au distrus și mii de hectare de plantații', a spus ministrul agriculturii, Jacques Thomas. 
La rândul său, ministrul sănătății publice, Florence Guillaume, a prezentat o situație alarmantă, în condițiile în care cazurile de holeră se înmulțesc după intemperii.
Se înregistrează 'numeroase cazuri de holeră în mai multe regiuni, iar unele spitale și centre de sănătate au fost distruse de Sandy', a spus Florence Guillaume.
'Ceea ce am auzit acum este înspăimântător. Trebuie să acționăm repede pentru popor și să ne punem pe treabă pentru a ameliora situația', a spus premierul. 
Joi, biroul de presă al guvernului a informat că au sosit primele ajutoare: Venezuela a propus construirea a 5.000 de locuințe și a trimis deja trei avioane și un vapor cu produse alimentare. Franța a promis reconstruirea a șapte poduri distruse, iar Mexicul a oferit pachete cu alimente.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei