BEC discută din nou anularea scrutinului de la Costinești

de Madalina PETRESCU Luni, 17 Iunie 2024 250
La două zile după ce a respins cererea PSD de anulare a alegerilor locale din Costineşti, judeţul Constanţa, unde voturile au fost renumărate de mai multe ori, Biroul Electoral Central (BEC) revine și dezbate din nou această problemă. Pe lista suplimentară au fost descoperite mai multe persoane care nu ar fi avut drept de vot în Costinești, inclusiv cetățeni ucraineni.

Potrivit unor surse politice lista suplimentară pentru alegerile locale din Costinești cuprinde o persoană cu reședința/domiciliu în județul Dâmbovița - fără drept de vot la Costinești, o persoană cu reședința/domiciliu în municipiul Mangalia - fără drept de vot la Costinești, o persoană cu reședința/domiciliu în Comarnic - fără drept de vot la Costinești, trei cetățeni ucraineni, cu reședința/domiciliu în sat Schitu, în cazul cărora nu este menționată cetățenia în listă, deși formularul prevede rubrică în acest sens, potrivit stiripesurse.ro

Diferența dintre cei doi competitori pentru funcția de primar, de la PSD și PNL, este de doar un vot, în favoarea candidatului liberal.

„În cadrul BEC se repune în discuție subiectul Costinești. Conform ultimului PV de îndreptare eroare materială de astăzi 17.06.2024 al BECL Costinești, scorul pentru primar este 772 la 771, diferența de un vot. Conform listelor electorale suplimentare pentru locale, la poziția 24 a votat fără a avea dreptul cetățeanul ucrainean Anafiiva Edilia. Pe listele electorale suplimentare pentru europarlamentare, fără a avea drept de vot, cetățeanul ucrainean Anafiiva Edilia a votat, la poziția 42”, a declarat Vlad Jipa, purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța.

Sâmbătă, BEC respinsese cererea de anulare pe motiv că doi dintre ucraineni ar fi avut de fapt drept de vot, iar Anafiiva Edilia ar fi votat doar la europarlamentare.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei