Viktor Orban: „Ungaria trebuie să schimbe Uniunea Europeană, nu să o părăsească”

de Sorin MIHALACHE Duminică, 19 Noiembrie 2023 180
Ungaria trebuie să spună nu actualului model european construit la Bruxelles, a declarat premierul ungar Viktor Orban, sâmbătă, la un congres al partidului său Fidesz, adăugând că Uniunea Europeană trebuie mai degrabă schimbată, decât părăsită, relatează agenţia Reuters.
Orban a reiterat opoziţia guvernului său faţă de începerea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina.
„Corectarea promisiunii greşite a Bruxelles-ului de a începe negocierile cu Ucraina pentru aderare va fi de asemenea sarcina noastră, întrucât Ucraina este la ani lumină de UE acum”, a spus Orban, adăugând că va lupta împotriva tentativelor UE de a muta migranţi în Ungaria.
Ucraina, care a depus cererea de aderare la UE la câteva zile după invadarea sa de către Rusia în februarie 2022, tratează aderarea la blocul comunitar ca pe principala sa prioritate. Chestiunea declanşării negocierilor de aderare cu Ucraina se afla pe agenda UE la summitul UE de luna viitoare.
„Decizia de a invita Ucraina să declanşeze negocierile de aderare la summitul UE este în pericol”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul blocului comunitar, menţionând că dezacordul Ungariei este unul dintre motive.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei