Ce se întâmplă dacă nu v-ați făcut tot concediul

de Florica ZDRU Joi, 10 Octombrie 2013 211
"Mai este puțin până la sfârșitul anului, nu mi-am luat nicio zi de concediu până acum, dar aș vrea să las opt zile pentru ianuarie, avem un eveniment în familie. Permite legea ca diferența de concediu din 2013 s-o iau în 2014? Cu mulțumiri, o abonată Cuget Liber".
v v v
Legislația obligă ca fiecărui angajat să i se ofere posibilitatea de a se bucura, de-a lungul unui an calendaristic, de cel puțin zece zile lucrătoare de concediu de odihnă neîntrerupt - precizează Mihaela Crivea, expert în probleme de muncă.
Ce se întâmplă dacă un angajat, din tot felul de motive, fie personale, fie care țin de angajator, nu și-a efectuat tot concediul de odihnă la care are dreptul în perioada unui an calendaristic? Expertul ne-a spus că legislația muncii îi impune angajatorului să-i acorde salariatului respectiv concediul cuvenit până la sfârșitul anului următor.
Durata minimă a concediului de odihnă. De precizat că este obligatoriu prin lege ca durata minimă a concediului de odihnă anual să nu fie mai mică de 20 de zile lucrătoare, acest drept fiind acordat, evident, proporțional cu activitatea prestată de salariat într-un an calendaristic.
Cât privește sărbătorile legale în care nu se lucrează, dar și zilele libere plătite, acestea nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei