Cum trebuie să arate masa festivă

de Cuget Liber Luni, 30 Decembrie 2013 309
l Nu vă faceți probleme, căci se poate aranja o masă frumoasă și cu lucruri mai modeste, însă cu condiția de a se potrivi unele cu altele, atrag atenția specialiștii GoodFood. Astfel, pe o față de masă ieftină și înflorată nu se pun farfurii de porțelan vechi sau sfeșnic de argint, după cum pe o față de masă din damasc scump nu se pun farfurii din lut.
l Aranjamentul mesei trebuie să se potrivească și cu felurile de mâncare servite. Pe masa de bufet se pun fețe din materiale care se curăță ușor.
l Dacă se întâmplă să nu avem două se-turi identice de tacâmuri, putem să le folosim și pe cele de zi cu zi, completând aranjamentul mesei cu șervețele de hârtie colorată și o vază de aceeași culoare în mijloc.
l Dacă avem seturi complete de tacâmuri, se folosesc supierele, bolurile, fructierele etc., de la aceste seturi. Dacă seturile nu sunt complete, atunci prepa-ratele pot fi servite în boluri de sticlă sau în vasele yena în care au fost gătite.
l În ceea ce privește paharele, indiscutabil, pentru un efect maxim, trebuie alese tot în funcție de restul aranjamentului mesei. De exemplu, nu se potrivesc paharele de cristal la farfuriile de lut. La fel de nepotrivit este să evitați excesul de ornamente pe masă. Dacă puneți o vază, ar fi indicat să aibă dimensiuni mai mici; sfeșnicele cu lumânări trebuie aranjate astfel încât flacăra acestora să nu deranjeze pe nimeni. Dacă bolurile cu salate, băuturile, pâinea, nu încap pe masă, nu este nicio problemă să le așezați pe o altă masă mai mică, plasată lângă masa mare. Totul va fi mai lejer, iar nota festivă nu va fi deloc afectată. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei