Din secretele unei fripturi suculente

de Florica ZDRU Marţi, 29 Aprilie 2014 209
În urmă cu sute de ani, carnea se prepara pe pietre încinse, nicidecum nu la foc direct, cum se procedează în zilele noastre. Astfel, și în prezent, potrivit specialiștilor csid.ro, acesta este considerat cel mai sănătos mod de preparare a unei fripturi.  Ei atrag însă atenția că puteți consuma zilnic carne de pui sau de pește, dar trebuie să limitați consumul de carne roșie la maximum două ori pe lună, ca să reduceți riscul de îmbolnăvire. Și asta, din cauză că genele umane sunt făcute pentru un consum de carne roșie la acest interval de timp. De altfel, genomul uman este adaptat mai degrabă la carne friptă și fructe de pădure, decât la alimentele industrializate care au apărut doar de 80 de ani. În plus, o felie de carne este mult mai gustoasă când e fragedă. Iată câteva trucuri care vă ajută să obțineți cele mai delicioase și suculente fripturi.

1. Înainte de preparare, țineți carnea la frigider peste 2 ore, dar să fie stropită cu lămâie, sare și piper. Dacă vreți o friptură la cuptor, preparați-o în grăsimea proprie sau în grăsimea altui animal (cel mai recomandat e seul de vită), nu în ulei.

2. Friptura la cuptor se frăgezește dacă puneți alături un vas micuț de sticlă jena plin cu apă sau dacă o stropiți bine cu vin sau cu un alt alcool. Înainte de prepararea pe grătar, țineți carnea 20 de minute în congelator. Apoi se frige fără sare deoarece își va pierde calitățile nutritive și sucul va fi fără gust.

V-a mai rămas miel de la Paște și vreți să obțineți o rețetă mai savuroasă? Iată rețeta miraculoasă: Ingrediente: 1 kg bucăți mari de miel, preferabil pe os, 2 morcovi mici, 3 căței de usturoi, 200 ml de vin, 400 g roșii tocate, 2 frunze de dafin, 400 g fasole, 150 g mazăre, sare, piper. Mod de preparare: Cuptorul se încălzește de când scoteți carnea din congelator. Puneți carnea într-un vas mare împreună cu sarea și piperul și lăsați-o la decongelat la cuptor, pentru 30 de minute. Apoi o scoateți din cuptor și o depozitați într-un loc răcoros. În sucul rezultat, puneți morcovii, usturoiul, vinul, roșiile, foile de dafin și amestecați-le. Mielul se pune deasupra amestecului. Aveți nevoie de o tavă de Jena adâncă, cu capac, pentru această friptură pe care o țineți la cuptor o oră și jumătate. După ce scoateți friptura din cuptor, adăugați boabele de fasole și mazăre prefierte în sare și condimente și mai țineți câteva minute la cuptor. Este una dintre cele mai sănătoase modalități de a prepara carnea de miel.
Truc: Dacă nu vă place mirosul de oaie, stropiți carnea înainte de preparare cu oțet, iar în timpul preparării termice, presărați deasupra  o mână de mentă foarte bine mărunțită.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei